Przywiązujemy ogromną wagę do najwyższej jakości na każdym etapie naszej produkcji.
Zakład Drobiarski w Boleminie posiada wieloletnie doświadczenie i tradycje w branży drobiarskiej, specjalizuje się w produkcji i eksporcie
POLSKIEJ GĘSI KARMIONEJ OWSEM.
Wyposażony jest w ciąg technologiczny spełniający Unijne normy produkcyjne i umieszczony jest na Liście Głównego Lekarza Weterynarii jako Zakład posiadający Unijne uprawnienia o numerze: PL 08013907WE.
Działalność gospodarcza firmy rozwija się na kilku ściśle powiązanych ze sobą etapach produkcji , nieustannie monitorowanych oraz nadzorowanych przez wykwalifikowaną kadrę tak by zapewnić naszym Klientom produkt najwyższej jakości.
Fundamentalny nacisk na zapewnienie bezpieczeństwa produktu, realizowany jest poprzez:
- Udoskonalenie zakładowego systemu jakości HACCP,
- Zapewnianie ciągłych działań na rzecz jakości i bezpieczeństwa żywności przez wdrażanie i certyfikacje nowych systemów jakościowych czego przykładem jest wprowadzenie w zakładzie Międzynarodowego Standardu Żywności IFS w sezonie 2010,
- Wszechstronne zaangażowanie osób działających na wszystkich szczeblach firmy,
- Zapewnienie zasobów dla jakości i bezpieczeństwa żywności poprzez rozwijanie umiejętności technicznych, podnoszenie świadomości poprzez szkolenia, oraz nieustanne motywowanie do dążenia do doskonałości,
- Zapewnienie, że dostawcy i kontrahenci przestrzegają również zobowiązań dotyczących jakości bezpieczeństwa żywności oraz monitorowanie dostarczanych surowców i usług poprzez nadzór i kontrole przeglądowe.
- Zapewnienie zasobów surowca z własnej, objętej ścisłym nadzorem hodowli, oraz systematyczne powiększanie procentowego udziału własnego surowca w całkowitej produkcji.
- Inwestycje w infrastrukturę i nowoczesne rozwiązania technologiczne.
Produkcję mięsa drobiowego prowadzimy przestrzegając wymagań prawnych Unii Europejskiej oraz krajów poza Unijnych do których trafiają nasze produkty.
W naszej firmie posiadamy pełną integrację produkcji umożliwiającą identyfikację i kontrolę produktu na każdym etapie jego wytwarzania - Traceabilitie.
Mając na uwadze odpowiedzialność wobec środowiska dokładamy wszelkich starań aby nasze działania były prowadzone według wszelkich norm i wymagań środowiskowych. Pracownicy naszego Zakładu doskonale znają Politykę Jakości Firmy oraz są regularnie szkoleni i instruowani w zakresie standardów bezpieczeństwa żywności.
Cały proces produkcji jest w sposób ciągły monitorowany przez niezależnie funkcjonującą Państwową Inspekcję Weterynaryjną reprezentowaną przez Powiatowego Lekarza Weterynarii, co gwarantuje uzyskanie produktu najwyższej jakości.