FIRMA
NASZE MARKI
POLITYKA JAKOŚCI
KATALOG PRODUKTÓW
DOBROSTAN ZWIERZĄT
KONTAKT
Bolemin Zakład Drobiarski
Polski Deutsch English
polska gęś owsiana
 Hodowla, Produkcja i Eksport gęsi
zakład drobiarski bolmin
Kulinarne przysmaki z gęsiny

danie z gęsiny
Gęsie udka z jabłkami i sosem śliwkowym...
{czytaj więcej}
danie z gęsiny
Gęś śliwkowo-selerowa...
{czytaj więcej}
danie z gęsiny
Gęś po malajsku...
{czytaj więcej}
100% premium quality natural


Bureau Veritas Cerification
Kulinarne przysmaki
Gęś po malajsku
Składniki
pół gęsi
cebula
sok z połowy cytryny
łyżka wiórków kokosowych
pół szklanki śmietany
4 banany
po pół łyżeczki do kawy zmielonego cynamonu, imbiru, goździków i kardamonu
łyżeczka curry
olej, pieprz, sól

Opis i przyrządzanie
Gęś oczyścić, umyć i osuszyć, podzielić na małe porcje. Natrzeć sokiem z cytryny, solą, zmielonym cynaminem, goździkami, imbirem i kardamonem.
Odstawić na pół godziny.
Olej rozgrać na patelni, obsmażyć porcje gęsi, dodać odrobinę wody i dusić na małym ogniu. Cebulę posiekać, podsmażyć i przełożyć do gęsi.
Zalać wszystko śmietaną wymieszaną z curry i wiórkami kokosowymi.
Miękkie mięso przełożyć na żaroodporny półmisek, obłożyć plasterkami bananów, zalać sosem z duszenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
Zapiekać około 15 minut. Podawać z ryżem.
Zakład Drobiarski Bolemin // 66-446 Deszczno, Bolemin 6
Tel: +48 95 75 11 520 // Fax: +48 95 75 11 244
All rights reseved © 2012 // Designed by hubertw.com
e-mail